Crypto Fear Index laat zien dat de meesten bang zijn om te kopen. Moet u nu investeren?

Crypto Fear Index laat zien dat de meesten bang zijn om te kopen. Moet u nu investeren?

Spread the love

Ongeacht de activaklasse handelen de meeste beleggers irrationeel. De Crypto Fear and Greed Index probeert emotioneel beleggen te verminderen.

Bekijk de cryptocurrency-apps van The Ascent voor 2021

Er zijn drie primaire drijfveren achter elk type markt waar handel plaatsvindt. Of het nu aandelen, obligaties, edele metalen, grondstoffen of cryptocurrencies zijn – ze worden allemaal beïnvloed door de volgende drie factoren:

 

grondbeginselen

Dit zijn de macro-economische omstandigheden waarin de markt bestaat die die markt vorm en context geven. De omstandigheden zijn dynamisch en kunnen in de loop van de tijd snel of langzaam veranderen. daytrading uitleg is overzichtelijk. Voorbeelden zijn onder meer verkiezingen, oorlogen, natuurrampen en economische factoren zoals inflatie, roekeloze overheidsuitgaven, op hol geslagen gelddruk en meer.

 

techniek

Markten bestaan ​​uit mensen en mensen zijn gewoontedieren. Terwijl ieder van ons zich bezighoudt met het gedrag van het kopen, verkopen en houden van activa afzonderlijk, vormen zich grotere gedragspatronen op een geaggregeerde schaal die die collectieve acties weerspiegelen. Hoewel niemand de toekomstige marktbewegingen perfect kan voorspellen, kunnen deze technische patronen informatie verstrekken over wat er vervolgens gaat gebeuren, wat een redelijke handelswijze biedt met een grote kans op succes.

 

Sentiment

Mensen zijn niet alleen gewoontedieren, we zijn ook emotionele wezens. Ongetwijfeld hebben maar heel weinig mensen de discipline en de wil om te kopen, verkopen en vasthouden in een markt die uitsluitend op logica is gebaseerd. Mensen hebben de neiging om te vertrouwen op hun “onderbuikgevoelens” of pure emoties. Iedereen die twijfelt aan de rol die emoties spelen in markten en besluitvorming hoeft zich alleen maar dit citaat van de beroemde econoom John Maynard Keynes te herinneren: “De markten kunnen langer irrationeel blijven dan u solvabel kunt blijven.”

 

Wat is de Crypto Fear and Greed Index?

Het is vanwege dit derde emotioneel gedreven element van de markt dat de Crypto Fear and Greed Index (FGI) is gemaakt.

 

De FGI is een gratis, gebruiksvriendelijk, interactief dashboard dat een dagelijkse momentopname biedt van het algemene cryptomarktsentiment op basis van verschillende gewogen factoren zoals: volatiliteit, marktvolume, sociale media, dominantie en trends. De software scant automatisch het internet voor deze variabelen, plugt die gegevens in zijn eigen algoritme en werkt de FGI elke 24 uur bij.

Zodra de dagelijkse FGI-score is berekend, wordt deze uitgezet op een schaal van 0-100 met beoordelingen tussen 0-50 die verschillende graden van “angst” vertegenwoordigen en 50-100 die verschillende graden van “hebzucht” vertegenwoordigen. Op het moment van schrijven blijft de huidige FGI voor 3 januari 2022 stabiel op 29, wat duidelijk binnen het “angst”-bereik ligt.

 

Miljardair investeerder zegt kopen als er “bloed in de straten”

Als je denkt en investeert zoals Warren Buffett, zou dit het perfecte moment zijn om in crypto te stappen als je zijn beroemde tegendraadse investeringsquote in overweging neemt: “Wees bang als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn.”

Er is wijsheid in dat perspectief omdat mensen de neiging hebben om hebzuchtig te worden wanneer de markt stijgt, wat resulteert in FOMO (angst om iets te missen). Ook verkopen mensen hun crypto vaak in de irrationele reactie van het zien van rode cijfers. De website stelt echter dat de FGI emotionele overreacties probeert te verwijderen op basis van deze twee eenvoudige veronderstellingen: Extreme angst kan een teken zijn dat beleggers zich te veel zorgen maken. Dat zou een koopkans kunnen zijn.

 

Wanneer beleggers te hebzuchtig worden, betekent dat dat de markt toe is aan een correctie.

Dat is heel logisch als u “laag kopen” en “hoog verkopen” wilt – en is dat niet het algemene punt van beleggen? Een ander interessant kenmerk van de FGI-website is dat u historisch kunt terugkijken en kunt zien hoe de trendlijn in de loop van de tijd schommelt. Het is handig om dat te doen en de beweging van de lijn te correleren met specifieke fundamentele en technische gebeurtenissen.

 

De FGI is nuttig, maar het is slechts één factor om te overwegen

De FGI is een handig hulpmiddel; het is echter slechts een enkel gegevenspunt om zowel houders als handelaren te helpen de cryptomarkten te evalueren met wat minder emotie en een beetje meer begrip in tijden van onzekerheid. in welke crypto investeren 2022? Hoe dan ook, alle investeringsmodellen moeten met een korreltje zout worden beschouwd en mogen alleen worden gebruikt als een ander referentiepunt – niet de enige reden voor het kopen of verkopen van activa.