Wat is Bitcoin SV (BSV)?

Wat is Bitcoin SV (BSV)?

Spread the love

Bitcoin SV (BSV) verscheen in 2018 als een hard fork van Bitcoin Cash met het doel om technologisch geavanceerder te worden met betrekking tot de voortzetting van het oorspronkelijke Bitcoin-protocol. De gids helpt u te begrijpen wat BSV is en waarom het nuttiger is voor bedrijven.

Bitcoin SV (BSV) is een full-node-implementatie voor Bitcoin Cash (BCH). De projectnaam vertegenwoordigt de “Satoshi Vision” of SV, die de missie van de originele Bitcoin (BTC) weerspiegelt. Bitcoin SV is gemaakt op verzoek van de toonaangevende BCH-mijnonderneming CoinGeek en andere mijnwerkers en is van plan om een ​​duidelijke keuze voor BCH-implementatie voor mijnwerkers te bieden. Het is ook bedoeld om bedrijven in staat te stellen er betrouwbaar applicaties en websites op te bouwen.

Sinds de introductie van Bitcoin in 2009 is er een aanzienlijke vooruitgang geboekt op het blockchain-netwerk en zijn cryptocurrency. Het doel achter het ontwerp van Bitcoin was om het wereldwijde monetaire systeem te democratiseren. Als gevolg hiervan zijn er naast Bitcoin (in de volksmond bekend als Altcoins) veel nieuwe cryptocurrencies verschenen. Wat is de ethereum koers vandaag?

Upgrade uitvoeren

Wat de meeste van deze alternatieve blockchain-frameworks hebben geprobeerd te doen, is een upgrade uitvoeren van de tekortkomingen die het Bitcoin-protocol zou hebben. Als gevolg hiervan vond in 2017 de Bitcoin Cash (BCH) fork plaats. Het doel van Bitcoin Cash was om de transactiesnelheid van Bitcoin en de algehele transactiedoorvoer te verhogen. BCH was ook bedoeld om bewustzijn te creëren over de schaalbaarheid van bedrijven en massale acceptatie van Bitcoin en cryptocurrencies.

Bitcoin Cash beleefde op 15 november 2018 een hard fork, wat resulteerde in de creatie van een nieuwe cryptocurrency – Bitcoin SV (BSV). Het doel van Bitcoin SV is om technologisch geavanceerder te worden met betrekking tot de voortzetting van het oorspronkelijke Bitcoin-protocol. Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat Bitcoin SV een acroniem is voor Bitcoin Satoshi Vision. Het is gemaakt door Craig Wright met als doel de visie van Satoshi Nakamoto, de vermeende oprichter van Bitcoin, uit te voeren.

Van Bitcoin naar Bitcoin SV

Het is geen geheim dat alleen de meest innovatieve, unieke, echt nuttige projecten gedijen in de crypto-industrie. Er is constante concurrentie tussen blockchain-projecten en de bijbehorende cryptocurrencies terwijl ze zich verdringen om investeerders, instellingen en dagelijkse gebruikers nut te bieden.

Het doel achter het ontwerp van veel bestaande alternatieve cryptocurrencies was om het oorspronkelijke gebruik uit te breiden dat de Bitcoin-blockchain vereiste. Vaker wel dan niet, deden veel van deze projecten pogingen om nieuwe gevallen uit te voeren met nieuwe functionaliteiten zoals gedecentraliseerde applicatie, anonimiteit of gedecentraliseerde opslag. Verbeterde programmeerbaarheid die is afgestemd op de ontwikkeling van specifieke soorten slimme contacten kan worden opgenomen.

 

Tijdens de vroege stadia van de ontwikkeling van Bitcoin kon het netwerk alleen de transactiebelasting van een kleine gemeenschap aan. Het bestond voornamelijk uit ontwikkelaars en cryptografie-enthousiastelingen. De groeiende populariteit van Bitcoin leidde tot een situatie waarin het netwerk begon vast te lopen als gevolg van een toenemend aantal transacties, wat de verwerkingstijd drastisch beïnvloedde.

Er was daarom een ​​groeiende bezorgdheid dat het dagen of weken kan duren voordat Bitcoin-transacties zijn gewist. Er was ook de bezorgdheid dat deze vertraging de transactiekosten zou verhogen. Vandaar dat deze twee zorgen het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin vormden.

Om dit schaalbaarheidsprobleem op te lossen, was Bitcoin Cash (BCH) de eerste Bitcoin-vork die werd overwogen. De creatie van Bitcoin Cash via een grote netwerk-hardfork kwam voort uit de wens om het transactievolume per seconde te vergroten. De bezorgdheid over de schaalbaarheid van Bitcoin wordt weerspiegeld in de samenstelling van Bitcoin Cash, die de blokgrootte van de oorspronkelijke BTC aanzienlijk heeft vergroot. Review Bitvavo online.

De aanwezigheid van meer gegevens in elk afzonderlijk blok betekende dat de snelheid van het verwerken van transacties toenam. Er zijn ook maatregelen genomen om de totale hoeveelheid gegevens die bij elke transactie moet worden geverifieerd, te verminderen.

Bitcoin SV als een ondernemingsvriendelijke blockchain

Omdat Bitcoin SV voor het bedrijfsleven is gemaakt, moeten alle zakelijke ondernemingen erop worden gebouwd. Bitcoin SV is onafhankelijk als een blockchain en een token, hoewel het voortkwam uit de harde vork van BCH. Het doel van Bitcoin SV omvat het herstel van het originele Satoshi-protocol, stabiliteit en massale schaalvergroting in de keten.

Native Bitcoin-bedrijven hebben snel #WeChooseSV aangekondigd, een campagne om ondersteuning voor BSV te krijgen. Sommige BCH-applicaties die exclusief naar BSV zijn verhuisd, zijn Centbee, HandCash, Keyport TV en Money Button.

BSV versus originele BTC

Ten eerste, BSV kostenes de minste transactieverwerkingskosten als gevolg van de grotere blokgrootte. Deze grotere blokgrootte vermindert het aantal transacties op de mempool, waardoor de doorvoer van het BSV-netwerk wordt verbeterd.

Aan de andere kant hebben hoge transactieverwerkingskosten invloed op Bitcoin als gevolg van de congestie van zijn blockchain. Ten tweede heeft het netwerk van Bitcoin SV qua snelheid de capaciteit om ongeveer 9.000 transacties per seconde te bereiken via het schaalplatform, BSV Scaling Test Network (STN). Bovendien stelt BSV’s grote blokgrootte het in staat om een ​​nieuw record te vestigen bij het bundelen van ongeveer 16,4 miljoen transacties in een enkel blok. Voor Bitcoin kan het zeven transacties per seconde verwerken.

Bovendien maakt de grootste acceptatie voor Bitcoin SV gebruik van cases van een banktoepassing die bekend staat als Gravity, en een onderwijsplatform Bitcoin SV Academy. Voor Bitcoin daarentegen hebben een aantal grote bedrijven en instellingen, waaronder Tesla Inc (NYSE: TSLA), Square Inc (NYSE: SQ) en MicroStrategy Inc (NYSE: MSTR), het aan hun balans toegevoegd als een veilige haven om het op te vangen tegen de effecten van de verzwakkende Amerikaanse dollar.

 

Voordelen van Bitcoin SV

Allereerst belooft BSV een protocol dat stabiel is. Een van de doelstellingen van BSV is om Bitcoin te herstellen naar Satoshi’s versie 0.1-protocollen. Dit betekent dat de Satoshi-opcodes opnieuw worden ingeschakeld en dat de kunstmatig opgelegde limieten worden geëlimineerd.

De basis hiervoor is de overtuiging dat de originele Bitcoin alles heeft om een ​​levendig en schaalbaar netwerk in stand te houden. Bovendien biedt BSV een solide fundament waarmee wereldwijde bedrijven op betrouwbare wijze robuuste applicaties, projecten en ondernemingen kunnen bouwen.

Verder zou BSV een enorm schaalbaar netwerk kunnen zijn. De BCH beperkte in zijn upgrade van november 2018 zijn standaard bloklimiet tot 32 MB, in tegenstelling tot BSV die zijn standaard bloklimiet verhoogde tot 128 MB. BSV streeft ernaar om beperkingen op block caps volledig te verwijderen. Het wil mijnwerkers ook de vrijheid geven om te configureren welke blokgroottes zij voldoende achten.

Hoe groter de blokken, hoe meer grote bedrijven worden aangetrokken. Bedrijven zouden dus alleen applicaties op bedrijfsniveau ontwikkelen op de Bitcoin-blockchain die de reputatie heeft schaalbaar te zijn. In de toekomst hoopt BSV blokcaps van 1-2 GB te zien. BSV plant zelfs grotere blokken van terabytes. Het zou het het wereldwijde openbare grootboek maken voor ‘s werelds grootste ondernemingen voor hun gegevens en financiële transacties.

Een ander voordeel voor uw bedrijf is de regelgevingsvriendelijke mentaliteit. Het platform garandeert dat het gebruik van zijn valuta en blockchain juridisch veilig is. Daarnaast hanteert BSV een geprofessionaliseerde aanpak als het gaat om beveiliging. Het heeft plannen opgesteld om de beste praktijken in de sector te creëren en een referentie te worden als het gaat om toewijding aan kwaliteitsborging en geprofessionaliseerde engineering.

Gevolgtrekking

Bitcoin SV (BSV) weerspiegelt de Satoshi-visie. Het verschilt van andere Bitcoin-projecten met het plan voor een stabiel protocol en voor enorme on-chain schaling om ‘s werelds nieuwe geld en de wereldwijde blockchain voor bedrijven te worden. Dit is vooral belangrijk omdat het de toekomst van e-commerce nieuw leven zou inblazen. Het zou ook een winstgevend ecosysteem creëren voor alle deelnemers aan de Bitcoin-industrie.