Een uitgebreide gids voor het kopen van een elektrische Step

Een uitgebreide gids voor het kopen van een elektrische Step

Spread the love

Elektrische Steps bieden mensen een manier om zich tot vijf keer sneller te verplaatsen dan te voet, terwijl ze milieuvriendelijk, leuk en zeer goedkoop zijn. En, in tegenstelling tot een fiets, ben je niet bezweet als je aankomt!

Nu steeds meer mensen een elektrische Step kopen, is het belangrijk te weten waar je op moet letten. Dus wij vertellen je meer over de beste elektrische step.

Snelheid, grootte, gewicht, actieradius, betrouwbaarheid en kosten zijn slechts enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van je beslissing. In deze gids leggen we alles uit wat u moet overwegen om ervoor te zorgen dat u de beste e-Step kiest voor uw behoeften.

Hier is wat we behandelen in dit artikel, voel je vrij om te klikken op een van de kopteksten links naar de meest relevante sectie voor u te springen:

 •       Kwaliteit van de rit
 •       Motorvermogen en beklimmingsvermogen
 •       Waterbestendigheid
 •       Maximale belasting
 •       Bereik
 •       Snelheid
 •       Betrouwbaarheid
 •       Grootte en gewicht
 •       Hoe vind je een elektrische Step voor de beste prijs?
 •       Hoeveel kosten elektrische Steps?
 •       Aanbevolen accessoires
 •       Waar koop ik een elektrische Step? Waarom Pure Electric?

Naast deze elektrische Step koopgids, hebben we ook een ‘Help Me Kiezen’ tool die de beste optie voor u aanbeveelt als u nog niet zeker weet welke elektrische Step te kopen.

Kwaliteit van de rit – hoe comfortabel moet uw rit zijn?

Man rijdt door het park na aankoop van een elektrische Step

Als je niet zeker weet hoe je een elektrische Step moet kopen, is het onderzoeken van de kwaliteit van de rit een goede plek om te beginnen.

De rijeigenschappen van sommige e-Steps zijn zo slecht dat ze niet langer dan 1,5 km bereden kunnen worden op minder dan een perfecte ondergrond.  Deze e-Steps zien er geweldig uit op een webpagina, maar veel mensen gebruiken ze niet meer omdat ze ‘bottenbrekers’ zijn.

Er zijn een aantal factoren die de rijeigenschappen beïnvloeden:

Wielmaat

We raden sterk aan om wielen met een diameter van minder dan 10 inch te vermijden. Kleinere wielen rijden ruwer en komen gemakkelijker vast te zitten in kuilen.

In de regel hebt u grote wielen nodig met lucht in de banden. Als je veel off-road gaat rijden heb je dikke banden met profiel en vering nodig.

Er zijn twee soorten banden: luchtbanden (gevuld met lucht) en massief rubber (zonder lucht). 

Met lucht gevulde banden geven u een betere rit – ze hebben het voordeel van schokabsorptie en een veel betere wegligging, maar zijn gevoelig voor lekrijden en vereisen onderhoud.

Als u kiest voor luchtgevulde banden, raden wij u sterk aan ook “lekbeschermingsvloeistof” aan te schaffen. Breng dit aan vóór uw eerste rit en misschien hoeft u uw banden nooit te vervangen. Hier is een video over hoe u lekbeschermingsvloeistof aanbrengt.

U moet ook regelmatig uw bandenspanning controleren en deze bijvullen als deze te laag is. De juiste bandenspanning is van vitaal belang voor de veiligheid, het remvermogen en de grip. Een te lage bandenspanning veroorzaakt slijtage, halveert de actieradius van uw batterij, zorgt ervoor dat u die topsnelheden niet meer haalt en maakt u zelfs gevoeliger voor lekke banden. Bekijk onze reeks e-Steppompen hier.

Hier is een gids over hoe je een lekke elektrische Step repareert

E-Steps met massieve banden vergen vrijwel geen onderhoud en bieden een oplossing voor lekke banden als je regelmatig rijdt op plekken waar veel glas, doornen of spijkers liggen.

De ruil met een onderhoudsarme massieve band is dat ze niet zo soepel rijden, dus je zult meer hobbels en trillingen voelen.

Vering

De vering van een e-Step werkt hetzelfde als die van een auto: hobbels en schokken van de grond worden weggewerkt. Bedenk of je off-road gaat rijden of op ruw terrein en als dat zo is, kan vering een belangrijke overweging zijn bij de aanschaf van een elektrische Step.

Zonder vering krijg je trillingen in het stuur, wat oncomfortabel kan zijn op langere ritten – en wat is daar het plezier van?

Een elektrische Step met grote, lucht gevulde banden zonder vering rijdt soepeler dan een elektrische Step met massieve banden en vering.

Als je een off-roader wilt die over ruwer terrein rijdt, overweeg dan sterk om een elektrische Step met kwaliteitsvering te kopen. Vering kan worden bevestigd aan de voorwielen, achterwielen of beide wielen.

Remmen

Je veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen, en remmen zijn belangrijk bij het kiezen van een elektrische Step.

Er zijn 3 hoofdtypen remmen op elektrische Steps:

1. Elektrische/regeneratieve remmen

Deze zijn onderhoudsarm, maar minder effectief om je snel tot stilstand te brengen. Als je meer dan 15 km per uur rijdt en snel moet stoppen, zullen deze remmen het minst effectief zijn.

2. Schijfremmen en trommelremmen

Trommelremmen zitten in de wielnaaf en zijn over het algemeen minder onderhoudsgevoelig dan andere remtypes en leveren consistente prestaties in natte omstandigheden.

Schijfremmen hebben de meeste stopkracht en zijn lichter dan trommelremmen, wat helpt om de totale belasting te verlichten voor extra snelheid.

Hoewel trommel- en schijfremmen de beste van allemaal zijn, zullen ze na verloop van tijd slijten en zullen ze uiteindelijk moeten worden onderhouden, net als een auto.

3. Voetremmen

Voetremmen worden geactiveerd door je voet op het achterspatbord te duwen. Tenzij je gewend bent een kinderStep te gebruiken, kost dit tijd om onder de knie te krijgen. Ze hebben iets meer remkracht, maar zijn niet zo comfortabel in gebruik of effectief als trommel- of schijfremmen.