De PVC vloer of hardhout

De PVC vloer of hardhout

Spread the love

Is het hardhout of PVC vloer? U zult verbaasd zijn hoe moeilijk het kan zijn om het verschil te zien. Het PVC vloer van vandaag kan opvallend veel lijken op populaire hardhoutsoorten zoals teak, mahonie en eik. Toch zijn er een paar manieren om het ene type vloer van het andere te onderscheiden, vooral als u goed genoeg kijkt. Een pvc vloer leggen dient wel goed gedaan te worden, zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten. Hier is hoe u het verschil kunt zien tussen PVC vloer en hardhout. 

Hardhout slijtage

Als hardhouten vloeren ouder worden, kunnen ze variaties in kleur en zelfs textuur krijgen. Deze variaties kunnen van vele bronnen komen, zoals zonlicht of water dat te lang op het hout is blijven liggen. PVC vloer daarentegen behoudt veel langer zijn ongerepte uiterlijk, omdat het is ontworpen om normale slijtage te weerstaan.

Krassen

Zie je een paar krassen of zelfs deuken in een vloer die eruit ziet als hout? Dan is het waarschijnlijk eerder hardhout dan PVC vloer. De meeste houtsoorten die voor hardhouten vloeren worden gebruikt, zijn van nature zacht. Deze zachtheid kan aantrekkelijk zijn, maar maakt het hout ook gevoeliger voor kleine en grote beschadigingen. PVC vloer daarentegen is zo geconstrueerd dat het bestand is tegen het gewicht van normale voorwerpen die op het oppervlak vallen of er lichtjes over glijden.

Variatie

Elke hardhouten plank heeft unieke kenmerken, wat betekent dat u niet veel patronen zou moeten zien in echte hardhouten vloeren. Als u veel patronen en symmetrie ziet, dan kijkt u naar PVC vloer en niet naar hardhout. Het meeste PVC vloer is echter ontworpen om patronen te herhalen op een manier die er authentiek uitziet in plaats van systematisch. Zo is een visgraat pvc vloer een veel gekozen optie, maar er zijn nog andere manieren waarop je de vloer kan laten leggen. 

Nietjes of spijkergaten

Nieten en spijkeren zijn twee manieren waarop ambachtslieden hardhouten vloeren leggen. U kunt deze spijkergaten en nietjes opmerken bij de perimeterwanden, vooral bij hardhouten vloeren in historische huizen. In plaats van nietpistolen of hamers te gebruiken, wordt PVC vloer met messing en groef in elkaar geklikt. Zo ontstaat een glad, naadloos vloeroppervlak.

Paar levenslang

Heeft u net een nieuw huis gekocht of geërfd? Probeert u uit te vinden wat het verschil is tussen PVC vloer en hardhout in een kamer of twee? Kijk of je kunt achterhalen wanneer de vloer gelegd is. Als de vloer ouder is dan 20 jaar en er nog steeds solide uitziet, is het waarschijnlijk hardhout. Een goed onderhouden, goed gelegde hardhouten vloer kan 75 jaar of langer mooi blijven. PVC vloer is betaalbaarder om in uw huis te leggen maar zal binnen een paar decennia vervangen moeten worden.

De juiste keuze voor u

Nu u iets meer weet over het verschil tussen PVC vloer en hardhout, kunt u de vloer kiezen die het beste bij uw levensstijl, uw voorkeuren en uw budget past. Onthoud dat hardhout altijd meer zal kosten dan PVC vloer. Als u een strikt budget heeft, kunt u hardhout versus houtPVC vloer of samengesteld hout overwegen.