De Alexander techniek

De Alexander techniek

Spread the love

De Alexander Techniek is uitgevonden door een man genaamd F.M. Alexander. Hij leefde van 1869-1955. Hij was acteur en toerde met een Shakespearegezelschap door Tasmanië en Australië. Hij begon problemen te krijgen met zijn stem, en de rest is geschiedenis.

Toen Alexanders keel erg hees werd, deed hij een ronde langs alle dokters waar hij op dat moment was. Geen van hen kon hem helpen. Ze konden geen lichamelijke oorzaak voor het probleem vinden. Het kwam omdat de man geen nee accepteerde.

Omdat er niemand was om hem te helpen, begon Alexander elke beweging van hem in de gaten te houden. Hij besteedde veel tijd aan het kijken in spiegels, in een poging om te bepalen wat hij verkeerd zou kunnen doen. Over een periode van negen jaar kwam hij met een oplossing: de Alexander Techniek. Deze wordt ook vaak toegepast bij https://www.cbtfysio.nl/

Primaire controle

Het systeem dat Alexander ontworpen had, herstelde zijn stem. Dit was niets minder dan een wonder voor hem. Zijn stem was van het grootste belang voor hem als acteur. Hij noemde het systeem echter niet de Alexander Techniek. Hij noemde het primaire controle.

De hypothese is dat het hoofd, de nek en de romp de primaire factoren zijn bij het bepalen van de functie, de beweging en de houding. Met andere woorden, deze lichaamsdelen controleren deze kenmerken van de menselijke anatomie.

Correcte positionering

Door zijn observaties leerde hij dat door het samendrukken van deze lichaamsdelen, het lichaam niet werkte volgens het ontwerp. In zijn geval leidde dit tot een slechte houding, wat heesheid in zijn stem tot gevolg had. Bij anderen zag hij dat er andere problemen waren waarbij de techniek, of primaire controle, kon helpen.

Primaire controle, zoals Alexander het gebruikte, was de correcte positionering van het hoofd, de nek en de romp, zodat het lichaam normaal kon werken. Nu wordt deze techniek gebruikt in klinieken over het hele land. Het wordt onderwezen aan jonge en oude mensen. Het wordt onderwezen aan iedereen die komt om onderwezen te worden.

Bij wie wordt de Alexander techniek toegepast?

De beoefenaars ervan werken gewoonlijk met mensen op individuele basis. Groepen kunnen soms onderwezen worden in de Alexandertechniek, maar dit is geen standaardpraktijk. Het belangrijkste is dat de beoefenaar fysiotherapeutische technieken en onderwijs toepast om de persoon te helpen zijn lichaam beter te gebruiken en in het algemeen beter te functioneren.

Het idee is om een fysiotherapie te bieden die ervoor zorgt dat de spieren ontspannen. Er wordt gezegd dat dit mensen de houding teruggeeft die ze altijd al hadden moeten hebben. Er wordt gewerkt met de menselijke vorm als geheel, en zo wordt gezegd dat het effect heeft op alle delen van het lichaam.

De Alexander Techniek is een zeer gespecialiseerd gebied van de fysiotherapie. Deze techniek behandelt alleen problemen die met de houding te maken hebben, hoewel er veel problemen zijn die dat wel zijn. Het wordt over het algemeen niet gebruikt voor mensen met grote handicaps of ziekten. Andere vormen van fysiotherapie zijn beter voor die patiënten. Echter, voor mensen met kleine problemen is bekend dat de Alexander Techniek wonderen verricht.